Barão de Vilar Colheita

Deze port is fluweelzacht met indrukken van noten en heeft een uitbundig zoete, kruidige en zachte geur. De smaak is volzoet en rijk, met prominente indrukken van karamel, amandelen, vanille en rozijnen.

Alcoholpercentage: 20%
Jaartal: 2012
Wijnhuis: Barão de Vilar
De-Barão-de-Vilar-Colheita-Port-fles

Barão de Vilar Colheita Port is een milde, ronde en belegen port afkomstig van het beroemde portmakers familiebedrijf Barão de Vilar.

Smaak Omschrijving

Deze Colheita Port heeft een volzoete, rijke en zachte smaak met indrukken van karamel, amandelen, vanille en rozijnen. De afdronk is overweldigend lang, waardoor je lang kunt nagenieten van de zoete en warme impressies.

Serveertip:

Deze port is bijzonder goed te combineren met belegen kazen.

Prijs en Beschikbaarheid:

verkrijgbaar op Wijnvoordeel vanaf €17,98 per fles.

Over het Wijnhuis

Barão (Baron) de Vilar is een historische titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Deze families hebben een cruciale rol gespeeld in de handel van Portwijnen en zijn gezien als de grondleggers van de portmarkt. Het wijnhuis Barão de Vilar werd opgericht om de familietraditie voort te zetten, waarbij de kennis van 14 generaties wordt gebruikt om topkwaliteit port te produceren.

Beoordelingen van Externe Bronnen:

De Barão de Vilar Colheita Port heeft een beoordeling van 4.0 op Vivino, gebaseerd op 72 beoordelingen.

Wat maakt een Colheita Port uniek?

Colheita Port is een port van één specifiek jaargang en rijpt minimaal zeven jaar op houten vaten. Dit geeft het de rijke en zachte karakteristieken van een Tawny port.

Hoe lang heeft deze Colheita Port gerijpt?

Deze specifieke Colheita Port heeft niet een specifiek vermeld aantal jaren van rijping, maar Colheita Ports rijpen over het algemeen minimaal zeven jaar op houten vaten.

Wat is het verschil tussen Colheita Port en andere ports?

Colheita Port is een tawny port van één specifiek jaargang, wat betekent dat het gemaakt is van druiven die allemaal in hetzelfde jaar zijn geoogst.

Is deze port geschikt voor langdurige opslag?

Ja, dankzij het rijpingsproces en de kwaliteit van de druiven kan deze port vele jaren worden bewaard en zal hij met de tijd nog beter worden.